Wednesday, 19 December 2012

Ohhh Tidakkk.! :(

Assalamualaikum semua.
Hai , apa khabar hari ni? Kalau khabar baik. Alhamdulillah. Kalau tak, tak pe hapus dosa dosa kecil kan.
Aku pun bukan lah khabar baik sangat pun. Sebab aku sendiri dah demam demam semalam. Hari ni pulak,
naik bintik bintik air dekat badan, tangan. Kata housemate aku, mungkin aku kena Chicken Pox.
So, dari Encik Google aku dah search macam mana boleh dapat penyakit ni.
Jadi antara info yang aku dapat , seseorang akan mendapat jangkitan ini selepas 2 minggu terdedah dengan mereka yang terkena jangkitan. Jadi beberapa minggu lepas budak rumah aku dah kena iaitu
CIK LIN RAE. 
Aku ,  tak ada lah nak kata kena sebab Cik Lin. Lagipun aku ni memang antibody tu lemah yang teramat sangat.
Nasib aku lah .  Jadi aku pun call mak aku. So ni nasihat dari ibu tercinta. :

  • Jangan kena hujan.
  • Jangan makan benda yang gatal.
  • Jangan garu garu.
bla. bla. bla. banyak lah jugak. tapi tu je yang penting kot. :P
Nanti aku cerita lagi. Sebab sekarang aku dah bertambah gatal.

                                      
okey, muka sedih tak boleh main hujan. Nak letak pic sendiri memang tak lah. :)
Credit to my housemate : Cik Aien Rae, Cik Lin Rae, Cik Ziera Rae, Cik Sha Rae, Cik Mimiey Rae, Cik Idayu Rae, Cik Nisa Rae. Terima Kasih kerana mengambil berat. Sayang korang. <3

No comments:

Post a Comment

Copyright@Semua yang Tertulis diatas ialah Milik Cik Eida Yaya Rae